Hycklarnas afton; S-kongressen i Örebro

Först av allt vill jag Tacka alla läsare, kommentatorer, gästskribenter och vänliga själar som direkt till mig mejlar intressanta länkar. I dag publiceras det 1000:e inlägget på denna blogg, sedan starten i december 2015!

Om det blir 1000 till återstår att se, misstanke finns att näthatsjägaren lurar i faggorna, men så länge läsare finns så kämpar jag ett tag till tack vare Ert värmande stöd!

Nu över till dagens inlägg:

Det har knappast undgått någon att socialdemokraterna har haft kongress i Örebro förra helgen. Där fick vi reda på allt som partiet inte är, vad de är och vilka konkreta handlingsplaner som finns lyste med sin frånvaro.

Att Löfven trivs i talarstolen går inte att ta miste på, en stor del av talet handlade om att han iklädde sig rollen som landets räddare med sina Jökar mot högerextremism, som dådet i Nya Zeeland eldat på.  Att sopa framför sin egen dörr är inget för dessa självgoda socialister, förmodligen är högen så stor att ingen gitter hämta kvasten. I kulisserna såg Steget Efter hur de största soporna trängdes för att få ordet till sina islamömmande budskap.

Statsministern rättfärdigade sin makthunger med att regeringen ”….är en kompromiss, som var nödvändig för att få till en S­-ledd regering…..”  Den nödvändigheten har jag starkt tvivel på.

Sedan fick bildning och kunskap vara vägbrytare för en stark ”omfördelande kraft,” kanske har han insett kraftlösheten hos bidragspolitiken och ville introducera ett nytt grepp att lura väljarna med.

 Varifrån analfabeter, lågutbildade och koranskolade nysvenskar med ringa vilja till varken integrering eller assimilering skall få den kraften begriper jag inte.

Därefter ojade han sig över hedersförtrycket i förorten och det räckte till för en lång applåd. Han kunde i stället ha berättat hur Nalin Pekul sparkades ut från partistyrelsen för hennes kamp mot detsamma. Men då fick inte valboskapen störas, nu räknar väl karln kallt med att det är långt till nästa val.

En viktig punkt på programmet var hur det politiska samtalet kunde förbättras, här var hycklarna i högform.

Ni har nog läst om ojandet och förfasandet från vänsterliberaler över Ebba Buch Thors fräckhet att våga samtala med SD, riksdagens numera andra största parti, som en majoritet av väljare i publicerade demokratiundersökningar från SOM-institutet i Göteborg samtycker till.

I dag är det en tvivelaktig samling godhetsaktivister, som får bestämma över huvudet på vad flertalet av medborgarna tycker. Sedan, när folkets frustration växer, över regeringens dövhet för påtagliga problem i vardagen, då hojtar denna begränsade skara; populist, nazist, rasist och Löfven ikläder riddarens rustning i sin kamp mot denna nationsräddande skara.

Rasist/nazist/fascist korten dras nu så det rycker. I vår lokaltidningen Östgöta Correspondenten den 26/3 skriver ledarskribent Christian Dahlgren att Ebba ska lära av historien och att det inte är någon liten sak att sträcka ut handen till ett reformerart nazistparti, men jag måste påpeka att skribentens historia  är mycket selektiv.

 På tal om djupa rötter och reformerat nazistparti så passar Annie Lööfs centerparti betydligt bättre in på den beskrivningen än SD. Bondeförbundets partiprogram från 1933 fick troligen Hitler att fröjdas över sina vänner i norr, som några år senare bjöd Nazi-Tyskland på fria transporter genom Sverige med SJ och sålde järnmalm till Hitlers krigsindustri som aldrig förr.

 Under tre år lät Sverige de tyska nazisterna frakta 2,1 miljoner soldater och 100 000 vagnslaster med krigsmaterial på svensk järnväg. Men denna skam skall döljas med greve Folke Bernadottes insatser för att rädda judar med röda Korsets vita bussar under krigsslutet.

Tack och lov är Folkbladets redaktör Widar Andersson (S) av en annan åsikt än förfasande vänsterliberaler.

”……SD är en ganska stor del av riksdagen. Alla av de övriga sju partierna har redan i olika sammanhang varit på samma sida som SD i olika frågor för att få majoritet för någon hjärtefråga. Detta ser alla, vet alla, kan inte förnekas. Att övriga sju partier under så många år har försökt att slå i folk att de inte gör det de gör; det har allvarligt skadat förtroendet. Därför hoppas jag innerligt och verkligen att fler partier säger och står upp för det självklara som Ebba Busch Thor sagt idag: Vi kan tala med alla partier för att bygga majoriteter i frågor där vi har liknande uppfattningar…..”

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Permittenttrafiken

https://www.corren.se/asikter/ledare/christian-dahlgren-kristdemokrater-pa-glid-om5919362.aspx

https://www.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/fler-borde-gora-som-ebba-busch-thor/?blog=2518025&entry=9917940

En tanke kring ”Hycklarnas afton; S-kongressen i Örebro

  1. Sist Löfven var i Örebro då kunde man skicka in frågor som han sedan skulle besvara på nätet. Jag ställde två frågor varav han svarade på den ena. Den frågan han INTE svarade på var:
    Är du också en CIA agent, precis som Carl Bildt?
    Alla vet ju att Carl Bildt ringde ”amerikanarna” på Fälldins tid och informerade dem om Regeringsbildningen, innan det tillkännagavs det svenska folket!
    Varför?
    Kan det ha med valuta/aktieaffärer att göra?
    Det var ju ”inside” information som man kunde tjäna pengar på eller utnyttja för sin egen räkning.
    Löfven och Carl Bildt borde precis som man gjorde med Christer Pettersson: De ska genomgå ett STORT test med hjälp av LÖGNDETEKTOR. Alla Politiker i de översta skiktet borde genomgå en sådan, inspelat av flera oberoende aktörer.
    Hur ska vi annars få rättssäkra politiker när de inte kan kontrolleras?
    Det är ju bara att ”titta på” vad Alliansen lyckades förbruka under sina 8 år plus att man även anordnade en kommande flyktingström, innan man avgick.
    NÄR, kommer det att bildas Medborgargarden, POLITIKER?
    Eller tror ni att det inte finns någon gräns för vad folket tolererar? Förmodligen inte, för ni lever i drömmarnas värld och när NI vaknat då är det för sent. Åtminstone om man är en ”skitig” politiker.

Kommentarer är stängda.