”En stor seger för de globala företagen och bankerna över nationalstaterna”

Denna länk förmedlades av min vän fd.bloggerskan. Inlägget kommer från Lars Berns blogg Anthropocene, han sammanfattar det alla borde känna till och ta till sig om den förrädiska Globalismen.
Lars Bern, född 1942, är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 1988 och Etikkollegiet. Wikipedia.

Anthropocene kan tolkas som ”Människans tidsålder”, då människans verksamhet påverkar jordens klimat och ekosystem, står det i Wikipedia.

Jag skulle vilja byta ut ”människan” till den globala finanseliten och på slutet lägga till, tack vare  korrupta och köpta politiker

”Globalismen

Precis som Harvardekonomen David Korten konstaterade redan 1995 är de globala megaföretagen och bankerna på god väg att bygga upp en maktposition som vida överträffar nästan alla nationalstater.

Dessa företag kan sägas ha en gemensam informell agenda som de med oerhört stor framgång har kunnat torgföra i västvärlden under det senaste halvseklet. Man kan summera de globala företagens och bankernas gemensamma olika affärsintressen i följande program för en global ekonomi som jag skrivit om tidigare här:

  1. Fri rörlighet för kapital och marknadsstyrda valutor
  2. Fri rörlighet för varor och tjänster
  3. Fri rörlighet för alla människor och öppna gränser
  4. Överstatliga istället för nationella regelverk
  5. Fri etableringsrätt
  6. Privatisering av offentliga ekonomiska verksamheter
  7. Låga styrräntor som gynnar generös kreditgivning
Den nyliberala finanseliten har med mycket stor framgång lanserat detta program som underlättar för dem att uppnå dominans på världsmarknaden för sina företag och banker. Man har varit starkt pådrivande bakom bildandet av FN, Världsbanken, IMF, WTO m.fl. överstatliga offentliga organ som alla verkar i agendans anda. FN:s Agenda 2030 ligger helt i linje.
Som instrument för sin lobbyverksamhet har de bildat en rad mäktiga organisationer för att på olika plan påverka politiker och den förda politiken så att den gynnar företagen och bankerna maximalt.
Man har också skaffat sig kontrollen över opinionsbildningen riktad till allmänheten genom att systematiskt köpa upp och ta kontroll över Main Stream Media och genom finansiellt stöd till en rad förment ideella organisationer som gör dem beroende och medspelande.

Global Contact”

En tanke kring ””En stor seger för de globala företagen och bankerna över nationalstaterna”

Kommentarer är stängda.