Sjukskrivning främst till för asylsökande……

Det är inte bara Olle Ljungbeck och hans fru som råkat ut för utländska läkares inkompetens.  Läs detta meddelande från twitter, så  Ni som ev. studerar redan kan vända i dörren om sjukdom drabbar Er.Om detta är regeringens order för att stjälpa över asylkostnader på FK eller om det är resultatet av en svajig läkarlegitimation får vi fundera över.
Jag funderar på, om det inte vore bättre att dessa kompetenslösa läkare återvände till tunnelbanan.
Kanske Helena Bergström kunde göra del 2 av filmen ”Se upp för dårarna” och berätta hur en läkare med invandrarbakgrund mobbats ut från sin arbetsplats av oberikade patienter?
Då kanske hon kunde bli nästa års omslagsflicka på Bokmässans programblad, som i år pryds av Jonas Hassan Khemiri….
Pensionen sinar
Den allmänna pensionen räcker inte längre till. Därför är nya given att dagens 30-40 åringar måste arbeta till minst 70 år för att då få ut en pension, som det knappt går att överleva på.
”Pensionspiskan  viner nu hårt, nu är det allvar” skriver Joel Dhalberg i Svd.
Det är en illustration för några år sedan, svaret är nej på Aftonbladets fråga. Hur skulle annars socialdemokraterna muta in fortsatt makt om invandringen skulle sina?
I  dag ligger 328 000 under fattigdomsgränsen, nytt rekord i Norden och vi har halkat allt längre ner på EU listan, där tidigare fattiga länder passerat oss.
Riksdagen höjer riksdagsmännens arvode med 1.500 kr i månaden från 1 november med motivering att ökningen skall motsvara den på arbetsmarknaden, medan min systers väninna måste sälja bilen för att ha råd med tandläkaren.
Någon inviduell prestationsbaserad lön för riksdagsmännen är det inte tal om. En månadslön på 66.900 kr får alla oavsett om de mest sovit i sin bänk och därutöver tillkommer rikliga förmåner. Antalet kunde direkt halveras från 349 till 175.
Alla experter talar om högre levnadsålder, vilket är riktigt, men aldrig ett pip om att den allmänna pensionen också måste räcka till alla de invandrare med anhöriga som aldrig jobbat en timma.
Tänk om man också kunde rensa bort allt genustrams och den falska värdegrunden i undervisningen och helt satsa på att lära ungarna läsa, skriva och räkna och vid högre studier tvinga studenterna att  rappa på mot examen, för att tidigare komma ut i arbetslivet.
Inger Enkvist, professor  i Lund tycks tala, skriva och debattera för döva öron. Hon får vara glad att hon än så länge undviket drev och hot om avsked, som hennes kollega Kajsa Ekholm Friedman blev.
Nej, det är bara de äldre som skall klämmas åt och tvingas arbeta allt längre. Anledningen är att den politiska eliten aldrig bytt blöjor, förflyttat tunga gamla eller stressats av klockan för varje besök. De har redan i unga år lagt kraften på ungdomsförbunden och lärt sig både rövslickeri och korruption.
Minns hur de stora gossarna skrattade rått när de visade namn på medlemmar som inte fanns inom VUF (vänsterns unddomsförbund), vilket var en vanlig strategi för att öka föreningsstödet från skattebetalarna.
De valda sitter bekvämt i sin riksdagsbänk, som nu ser ut att bli mycket lång efter detta jämna val. För en vecka sedan  ägde talmansrunda nummer 2 rum, för att lirka upp någon ut skyttegraven. Nu har visst Ulf klättrat upp med Ebba i handen, men försåtliga Anne och Jan kan ha smygit sig över till fiendesidan. Hjälp finns på ena kanten, men problemet är att bandvagnen har fel märke.

4 tankar kring ”Sjukskrivning främst till för asylsökande……

  1. …….. och värre kommer det att bli – UN Global Compact for Migration som ska undertecknas 10 december.
    Rekommenderar en noggrann läsning av ”Landsförräderiet” i länken nedan.

    En fin sammanfattning över 43 år tillbaka i tiden hur våra politiker har agerat och media dolt – deklarationer och EU-fördrag och det faktum att vi nu står vid avgrunden. Politikerföraktet är stort !

    https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/10/13/landsforraderiet/

  2. Medellivslängden enligt SCB. Är för kvinnor 84år och män 80,4 år. Den har ökat något.

    1. Samtidigt som vi blivit äldre har vi blivit åtskilligt effektivare i arbetslivet som ibland varat i 40 år

      1. Detta gäller främst i västlandet, där svenskar har gott rykte i arbetsmoral, vilket tyvärr inte kan säjas om alla migranter, där nivå på effektivit mer kan hänga ihop med utbildningsnivå, arv och tradition.

Kommentarer är stängda.