”HÖJDA FASTIGHETSSKATTER ENDA MÖJLIGHETEN ATT BEKOSTA FORTSATT MASSINVANDRING”

Ni har väl alla hört hur finansminister Magdalena Andersson ständigt upprepar att ekonomin går som tåget.
Inte för fattigpensionärer, inte för Svensson, inte för sjuka, inte för gamla …. utan för nyanlända och tidigare invandrare, där över hälften inte klarar egen försörjning efter 8 år i landet.
Att sänka bidragen, finns inte på agendan, däremot kan vi vänta på att fastighetsskatten återinförs och det med besked, vilket också innebär höjda hyror. Vilket inte påverkar den politiska adelns bidragsförsörjda gunstlingar ett dugg.
Så massinvasionen lär fortsätta till detta paradis, när Afrikas unga män stormar in och > 300.000 anhöriga trycker bakom dörren. Detta är innebörden av Annie Lööfs valbudskap ”Medmänsklighet – för Sverige framåt.”
Steget Efter/Twitter vet hur det går till, när skattehungrig regeringen bara vill ha mer.

……………………………………………………………………………………………………..
Text från Facebook sidan ”Sunt förnuft” av Magnus Stenlund (mellanrubriker är mina egna).

Dolda kostnader
I korthet: massinvandringens kostnader är till sin allra största del dold i kommunernas socialbidragsbudgetar. Det är dessa som nu hotar att sprängas, redan nu är underskotten 10.000:-/invånare enligt AFV, d v s 100 miljarder – och stadigt växande. Vill man inte rucka på socialbidragsnormen, börja repatriera människor som aldrig kommer bidra till landets försörjning, eller ens stoppa det fortsatta inflödet av dessa, så har man bara två val: antingen försämra den övriga välfärden (vård, skola, äldreomsorg) ytterligare, eller höja fastighetsskatten. Såsom framgår tydligt mellan raderna i AFV:s artikel, så ser finansminister Magdalena Andersson – trots givna vallöften – helst att fortsatt invandring finansieras med höjd fastighetsskatt.

Kommunalskatten har redan slagit i taket
Kommunalskatten är så hög att den inte kan höjas mer. Till och med S har fattat det. Varför? Högre skatt på inkomst leder till att färre arbetar, att många arbetar mindre och alldeles specifikt: att dem som samhället behöver bäst – läkare, domare, forskare, poliser – istället använder fritiden till att snickra på sommarstugan. I statskassan blir det mindre pengar, inte mer. S vet detta, de har ju drivit experimentet till sin yttersta gräns, värddjuren som ska bekosta deras lilla parasitiska utopi flyttar till slut ut eller lägger av.

Välfärden kollapsar
Samtidigt så håller välfärden ändå på att kollapsa
. Välfärden är det kommunerna som står för. Men det är staten som håvar in alla skatterna, även kommunalskatten. Som sedan pytsas tillbaka efter ”behov”, det gigantiska ’utjämningssystemet’ där den som gör av med mest pengar vinner. Malmö är som bekant långt duktigare i denna gren än MFF är i fotboll – här har man vunnit varje år sedan utjämningssystemet infördes. Och nu behövs det mer pengar eller så försämras välfärden ytterligare. D v s  allt utom socialbidragen, för dessa finns det ju en miniminorm.

Varning utfärdas för större underskott
Affärsvärldens varning gäller oavsett vem som vinner valet: de strukturella underskotten är stora och växande, 10.000:- per år och invånare 2017, trots den internationella högkonjunktur som råder och som rått i praktiken under hela den innevarande regeringens mandatperiod. Dessa underskott kommer bli betydligt större under de närmaste åren, ä v e n om konjunkturen skulle bestå – vilket få tror.

Orsaken; invandrares livslånga socialbidrag
Vad underskotten beror på? AFV har en diffus förklaring, en blandning av ”nya och gamla välfärdstjänster”. Visst hittar kommunerna gärna på ett och annat, men det är staten och regeringen som beslutar om lejonparten av alla nya utgifter som kommunerna sedan har att verkställa. Och när man påstår att t ex skolan bidragit till underskotten, ’eftersom ansvaret för denna lyfts över från staten’, så går dimridåerna över i rena osanningar. Svenska folket betalar för skolan oavsett om den drivs av stat eller kommun.

Nej, ni vet nog redan vad det är som kostar och som fortsätter att kosta mer och mer: socialbidrag till 1,4 miljoner flyktingar.

När statens flyktingbidrag efter två år löpt ut så är det nämligen dessa som måste betalas av kommunerna.
Efter åtta år i Sverige är det fortfarande en förskräckande stor andel vars enda försörjning är socialbidrag. Och även efter att ha sysselsatts i någon mån fortsätter socialbidragen att utgöra en väsentlig del av försörjningen, för många är beroendet livslångt.
Massinvandringsåren 2012-2015 börjar nu synas ordentligt i kommunernas budgetar, och eftersom invandringen inte på något sätt är stoppad, utan vi tvärtom ligger över 100.000 per år i prognoserna framöver, så ser det ytterst illavarslande ut.

Så vad är lösningen?
Ja, för dem som inte vill stänga flyktingströmmarna, börja repatriera samt sänka socialbidragen, så finns bara två val:
  1. Försämra all annan välfärd
  2. Höja fastighetsskatten.

Flyktingkvot och socialbidragsnorm heliga
Fastighetsskatt är nämligen ingenting vi kan komma undan, så länge som vi bor i Sverige. Det är den ultimata drömmen för en ekonom som bara tittar på skatteeffektivitet och som varken bryr sig om moral eller givna löften. Eller för den delen kraftigt sänkta villa och brf-värden. Och som av någon anledning inte tycks anse det möjligt att rucka på socialbidragsnormen. Eller flyktingkvoten. Det vill säga (S)-ekonomer.

För S är valet alltså självklart. Magdalena Andersson skulle naturligtvis aldrig säga det högt. Men ger man beröm åt (S)-ekonomerna som vill höja fastighetsskatten, och hoppas på att ’dessa under nästa mandatperiod ska kunna övertala folket’ så är det så långt man kan gå, utan att säga det högt: fastighetsskatten är vad ska finansiera den fortsatta invandringen. Och eftersom vi talar om 100 miljarders underskott redan idag, så är det rejäla höjningar vi talar om. För de knappa 2/3 av befolkningen som bor i egna hem handlar det i snitt om 15.000 kronor/år redan i utgångsläget.

Och det är per person. För en genomsnittsvilla talar vi om höjningar på 40.000:- eller mer. 

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/staten-och-valfardsnotan-6926304?source=carma&utm_campaign=627065_Affärsvärlden_2018-08-17_morgon&utm_medium=email&utm_source=Master+list-All_Users&utm_custom[cm]=302802159,33270&=

https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Villa-vanligaste-boendeformen/

……………………………………………………………………………………………………

Stefan Löfvens paroll är ”Jag vill ha ett Sverige där alla som kan jobba ska jobba”.
Vilket innebär att värdlandets yrkesverksamma skall jobba mer, för att invandrare som inte vill jobba, ska slippa.
Detta budskap är vad nationaltorpeden och  EU:s gunstling Georg Soros har smusslat ner i fickan på EU:s springpojke, vår statsminister.
När Löfvens styre avslöjas i en satir, då fick regeringen eld i baken, Youtube fick snabbt ta bort den tecknade filmen ”Så allt blir rätt” av Jens Ganman och Magnus Carlsson. Se den (om den finns kvar) via Katerina Magasin, hon skriver:
”…Värdegrundens grindväktare gick självklart i taket över hur skamlöst filmskaparna drev med det svenska samhällsfiaskot. Tecknade politiker från Lööf till Löfven som med egna autentiska ord och röster illustrerade allt som gått fel.
Klart eländet måste tas bort!
Omgående!
Naturligtvis växte drakens huvud ut på nytt, inte bara en gång utan tusenfalt. Som juristen Henrik Sundström skrev på Twitter (ungefär): “I forna DDR bytte man kassetband med varandra på en parkeringsplats. I dagens Sverige delar vi förbjudna filmer via Dropbox”.

7 tankar kring ””HÖJDA FASTIGHETSSKATTER ENDA MÖJLIGHETEN ATT BEKOSTA FORTSATT MASSINVANDRING”

  1. Vi får inte vara pessimistiska och tro att bara fastighetsskatten kan höjas.

    Det finns fler alternativ. Höjd moms i den gemensamma välfärdens namn är ett alternativ utöver massor av punktskatter. De senare kan motiveras av rättviseskäl när villaägare med borrhål och solpaneler kommer undan energiskatter som bidrar till de sämst ställda och integrationen.

    Ett annat förslag är att Trafikverket i likhet med f. d. Televerket, säljs ut. Stora bolag med internationell verksamhet köper upp alla motorvägar och tvåsiffriga länsvägar. Det ger miljarder till statskassan. Övriga vägar får likt televerkets kopparledningar tas över av markägarna. De får svara för underhåll av gamla vägar och gemensamt bygga nya med fiberutbyggnaden som förebild.

    Vi får nya aktörer i vägbranschen som lyfter näringslivet. Multinationella DriveRoad kommer genom dotterbolaget Zatanus erbjuda föreningar att bygga nya vägar om minst 65 % av markägarna anmäler sig. De kommer annonsera på lador och stolpar under namnet Vägåtalla som blir din kontakt för nya byväg. Under första året får du veta vilka som blir underentreprenörer. Zatanus kommer endast hålla i trafikskyltarna men du kan vända dig dit om du vill beställa ny byväg på din mark.

    1. Kronon fortsätter att rasa, lågkonjunkturen står bakom dörren liksom 300.000 anhöriga som vill in till detta bidrgasparadis utan skyldigheter. Så ditt scenario finns också bakom dörren och Löfvens väljare blir blåsta under fyra år till, för hans trygghet är mycket selektiv. Den politiska eliten har givetvis förtur.

      1. Om Alliansen inte tar makten med SDs hjälp, jag såg att dom nu skulle starta en beskickning i Beirut/Libanon. En förtäckt reträttväg för avdankade sosse ministrar efter eventuelt maktskifte. Man måste hålla sig innanför åsikts korridoren annars hånas man av svensk kiss och bajs media som P3 Morgonpasset.

          1. Nämen precis, det är just den (icke)-intellektuella nivån msm ligger på, ren toa-journalistik, mensblod och genus serverat genom Sjupartiets munväder är viktigare än dom allt mer växande samhälls problemen, med stenkastningar, bilbränder (är väl global uppvärmning modell Mp-frigolit-skit), gängvåldtäkter av utomnordiska män, svenska män i fittmössor, om något decennium 90 % hästsvanspoliser inom Poliskåren osv osv osv. Inte klokt att Sjupartiet lyckas bedöva svenskarna gång på gång dupera dom och hålla fast dom i åsiktskorridoren genom trance/masshyponos. Öppna hjärtan? Stäng käften, gör Jimmie till Statsminister och ordna en Swexit. INNAN det är försent.

    1. Citat: ”Riksbanken kommer bara två dagar efter valet att ha ett möte bakom lyckta dörrar med storbanken Goldman Sachs. Detta är långt ifrån det enda hemliga möte som Riksbanken har med privata banker.” Jag undrar vad som står på dagordningen?

Kommentarer är stängda.