Klimatets naturliga variationer

 Olle Ljungbeck har med ålderns rätt både visare och vidare blick över företeelser i samhället, jämfört med många experter, som mer tänker på framtida forkningsmedel, än att hålla sig till fakta och objektivitet. I detta inlägg lyfter han fram klimatets cykliska förändring över årtusenden. Utgångspunkten är författaren Rolf Edbergs gamla bok ”Dalens Ande.”
……………………………………………………………………………………………………
Jag har alltid hävdat att det inte är enbart människan som genom förbränning av fossila bränslen orsakar den klimatförändring man nu varnar för.
Författaren Rolf Edberg skriv boken ”Dalens Ande” för > 40 år sedan efter en resa i Afrika.  Boken rekommenderas varmt till dagens klimatalarmister, som fått vind i seglen efter sommarens rekordtorka och skogsbränder. Den enda förklaringen till växthuseffekten med temperaturhöjning är människors industriella koldioxidutsläpp i atmosfären. Där främst den lilla människan ställs vid skampålen för sina levnadsvanor.
Rolf Edberg uppmärksammar förändringar i klimatet från jordens barndom och framåt.
Citat:  ”…..Torkor och fuktperioder har alltid avlöst varandra. I Olduvai tror man sig ha konstaterat två stora torrskeden under den senaste årmiljonen, ett för 70.0000 år sedan, ett för 15.0000-30.0000 år sedan. Från dessa perioder är också fossila lämningar av homonider och djur sparsamma på gränsen till tomhet.
Inom de storskaliga skiftena finns också mindre svängningar. För tjugotusen år sedan sträckte
sig Sahara längre söderut än nu – innan våra årtusenden kom och fick öknen att grönska.
Allt detta väcker frågan om vi är på väg in i en ny geologisk torrperiod eller om de nya öknarna helt är människans verk.
Än finns inte den överblick som kan ge ett slutgiltigt svar. Några forskare tror att vi är i början av en långsiktig global klimatförändring, som kommer att yppa ihållande torka i hela det ekvatoriala bältet från Afrika över den indiska subkontinenten till västra hemisfären….”.
Dessa åsikter har nästan inte alls kommit till uttryck i medierna? Skulle det vara så kan vi knappast göra något för att förhindra det.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

………………………………………………………………………………………

Systemmedia följer som brukligt är sin känslomättade repertoar med isbjörnar som halkar av smältande isflak och hoppas på samma effekt som Europas masspsykos, efter att Alain Kurdis treårige son låg drunknad på en strand i Medelhavet. Där Sveriges politiker med sina lockrop är skyldiga för tusentals migranters död i Medelhavet.

Industrin tror nu på framtida vinster med sina sk. CCS-anläggningar (Carbone capture and storage) och hoppas att kunna gömma koldioxiden i havsbotten eller i berggrunden. Att Annie Lööf nu är stormförtjust över denna satsning och redan har lovat bort 3,4 miljarder till denna forskning, gör mig mycket misstänksam.

Kanske är det en order från Bilderbergarna för att åter kunna muddra medborgarna och få vägen bredare till Agenda 2030?

Skrämsel får nu ersätta medmänskligheten, då allt fler har upptäckt att den tillfaller de som minst behöver den. Unga, starka, och friska män från Afrika och Mellaöstern utan flyktingskäl fortsätter att välla in. Statsministern med sin migrationsminister biter sig fast i FN:s föråldrade asylrätt. Deras följsamhet till dessa gamla FN konventioner är nog större än radikala islamisters till Koranen. För Sveriges världsmästerskap i humanitet vilar på dess grundvalar.

 Hos dessa falska asylanter har tacksamhet har ersattas av förakt för landets lag och rätt. När de ljugit till sig PUT, så är vår kultur och tradition är inte vatten värda. Övergrepp på Svennar och dess kvinnor, som benämns horor applåderas i dessa kretsar.

Den vänsterliberala eliten har rullat ut röda mattan för dessa nationsförstörare och när den politiska adelns humanitet avslöjats som humbug av allt fler, så passar klimatskrämsel in som handen i handsken. Redan nu satsas det på terapi för  klimatets ångestridna unga. Cancer patienter har inte samma attraktionskraft vid fördelning av skattemedel. Att känna ångest för ett kortare liv är inte lika fint som att få visa sin upp sin klimatångest.

Lars Bern och Peter Krabbe är andra erfarna män med klokskap och vidare blick, som är portade från MSM:s debattforum när det handlar om klimatet. Inte konstigt att internet med yttrandefriheten måste täppas till.

http://www.klimatupplysningen.se/tag/lars-bern/

https://peterkrabbe.wordpress.com/

3 tankar kring ”Klimatets naturliga variationer

  1. Läste i Af där man har rubriken ”Bilbränderna gynnar Jimmie Åkesson och SD”!!! Det är bara att konstatera att ”de” i kontrollrummet bestämt sig för att folket ska matas med att det är SD ni ska RÖSTA på. Kan det vara hets mot ”grupp”?

  2. Man kan både läsa och titta på VAD som orsakade bränderna i Kalifornien på http://beforeitsnews.com/v3/alternative/2018/3631417.html. De t finns både bilder och film på Lockheeds Laservapen. Aluminium har man besprutat med innan man använde sig av Laservapnen p.g.a. av att Aluminium både accelererar elden samtidigt som temperaturen blir mer än den DUBBLA, jämfört med ”normala” bränder. Det mesta finns i denna video. Bränderna är anlagda både här som där men INGEN politiker gör något åt att gripa de ansvariga! Snarare både skyddar man och döljer dessa pyromanfolk. I Kilsbergen finns det en tv-radiomast som ”omringades” av elden men klarade sig. Den är på mer än 300 m och brandmännen antydde att bränderna måste varit anlagda. Då masten är av central betydelse för luftburen radio-/telekommunikation borde man inte då ha klassat bränderna runt masten som en terroristattack?

    1. Tack alla kommentatorer, senfärdigheten med godkännande beror på ett krånglande internet.
      Midnatt råder, tyst det är i husen, angående mänskliga händer till bränder i västvärlden och statsministern mässar vidare om trygghet tillsammans…..

Kommentarer är stängda.