Den svenska regeringens valspråk; ”Vi kan inget göra”.

Här skriver åter Olle Ljungbeck, som tagit initiativet till Uppropet för Stefan Löfvens avgång, ett inlägg om regeringens inkompetens under hela sin regeringsperiod. Låt oss nu sätta punkt för landets destruktiva utveckling är uppmaningen från denne veteran i Gävle.
Om Du instämmer i Olle Ljungbecks upprop, skriv på listan och sprid länken vidare.
http://upprop.nu/MRWV 

………………………………………………………………………………………………

”Löfvens valspråk ”Vi kan inget göra” kan kompletteras med ”De obotfärdigas förhinder.”

 Passiv och feg regering


Det stående svaret från Stefan Löfven och hans ministrar, när något gått snett och måste åtgärdas är; ”Vi kan inget göra”. Med andra ord har Sverige den mest handlingsförlamade regering någonsin.

När någon frågar exempelvis Stefan Löfven eller Morgan Johansson etc varför de inte agerat i en viss fråga blir svaret oftast; vi fick inte, vi kunde inte, vi hade inte befogenheterna, vi återkommer etc. På frågan varför; blir svaret, ”vi har ingen lag som medger det, vi får inte enligt lagen, vi får inte för EU eller måste för EU ” etc.

Detta yttrande gjorde försvarsminister Hultqvist vid en pressträff i veckan som gick: ”Det viktigaste nu är att bekämpa bränderna och göra något åt den akuta situationen. Beslut om regelverksförändringar och förebyggande åtgärder får vi återkomma till någon gång i framtiden”!

Min kommentar: först den dag det har inträffat tre fyra gånger till!

Jordbruksministern sviker
När EU tänker förbjuda vår gränskontroll för djur säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht; ” vi måste enligt EU”. Att vi därmed förstör det djurskydd svenska bönder byggt upp i årtionden och tusentals djur kan komma att dö betyder inget för en handlingsförlamad jordbruksminister!

Aldrig en tanke på att även om någon säger nej eller att det är förbjudet av någon anledning så är det en ministers skyldighet att verka för en lösning för landets och folkets bästa. Inte som slaven alltid böja sig.

Framförhållning och handlingskraft saknas
Framförhållning och beslutsförhet kommer att krävas i ännu större utsträckning i framtiden med hänsyn till de enorma problem Sverige står inför. Problem, som eskalerar såväl ekonomiskt som med ökat privat lidande för medborgarna.

Hur vi skall kunna skydda och förebygga att Sveriges folk inte utsätts för ytterligare våld och terror från insläppta migranter som bryter mot vår lag och värdegrund, är valets viktigaste fråga, men som regeringens valstrategier gömt i en byrålåda.

Här ser vi åter konsekvenserna av bristande handlingskraft. För några år sedan lovade Anders Ygeman att 80000 asylsökande som inte hade laglig rätt till asyl skulle utvisas. Därutöver finns 9000 afghanska unga män där frågan står och väger mellan att de skall få stanna eller att utvisas genom att myndigheterna följer svensk grundlag. Till detta skall läggas tiotusentals presumtiva eller redan fullvärdiga terrorister.

Islamiseringen skenar


Självklart kommer många av dessa IS-inspirerade unga män, att orsaka långt mer fruktansvärda konsekvenser för oss medborgare än dagens bränder.
De kommer när ”tiden är inne” bedriva terror, innebärande eskalering av brott av olika slag, som mord, våldtäkter, rån, förstörelse av materiell egendom till tiotals miljarder, allt för att införa sitt Kalifat.
Majoriteten av landets fredliga muslimer tiger, för politisk islam står över alla andra religioner och statsskick.  Därför är det för mig en gåta, att denna förkunnelse av Allahs överhöghet får lov att i flera städer okuppera det offentliga rummet.

Belgien varnar för inbördeskrig
I Belgien varnar politiker för att Europa närmar sig ett inbördeskrig. I Berlin har islamistiska grupper tagit över flera stadsdelar. I Sverige har de snart övertagit alla förorter!

Kan vi svenska medborgare låta detta ske, eller är vi i tid beredda att ta upp kampen?

Meritlösa riksdagskandidater
Skall vem som vill som uppfyller kriterierna för att kandidera till riksdagen få göra detta och därmed kunna bli riksdagsledamot eller minister?

Till så gott som alla tjänster i företag eller myndigheter krävs att sökanden till sådan redovisar ett cv där det framgår vederbörandes kvalifikationer som utbildning, yrkeserfarenhet etc. Härutöver sker också intervjuer och ju viktigare tjänst desto mer inträngande intervjuförfarande där även pyskolog kan medverka.

För att bli kandidat till riksdag- och regering krävs inget annat än rösträtt och att man skall vara nominerad av ett politiskt parti.

I Sverige kan småflickor- och pojkar bli ministrar utan minsta livserfarenhet. Regeringarna mellan 2006 – 2018 ledda av Reinfeldt och Löfven har sannolikt haft de minst meriterade ministrar någonsin, sedan demokratins införande.
Ett flertal har aldrig haft riktiga arbeten eller tjänster. De har i stället gått vägen till riksdag och regering genom att bli medlemmar i de politiska ungdomsförbunden och vidare till partiet över politiska tjänster till riksdags-och ministerposter.

Gamla riksdagsmän hade begåvning och yrkeserfarenhet
Skillnaden är enorm vid jämförelse med vad som gällde fram till 70-talet. Så gott som alla som, blev riksdagsledamöter eller ministrar hade oftast en gedigen yrkeserfarenhet och kom såväl från praktiska som teoretiska yrken och hade därutöver en grundlig samhällserfarenhet. Ofta hade de hög begåvning eftersom flertalet tillhörde den begåvningsreserv som väl hade de intellektuella förutsättningarna men inte kunde bedriva högre studier av ekonomiska skäl.

I dag kan så gott som alla som har förutsättningar och vill bedriva högre studier göra detta. De kan då i högre grad än förr satsa på yrken som de har intresse för i motsats till gårdagens begåvade ungdom som endast hade politiken att välja på. Detta har inneburit att i dag går de intellektuellt begåvade inte till politiken utan denna ”bemannas” av mindre begåvade, utan erfarenhet från samhälle eller yrkesliv.

Dagens riksdagsmän en fara för landet
Ringa yrkeserfarenhet och kunskap har blivit förödande för ledningen av vårt land och det får vi medborgare får skörda konsekvenserna av i dag. Inte minst katastrofer som massinvandringen, bristen på framförhållning och förebyggande åtgärder, när det gäller dagens skogsbrands- och skördekatastrof är resultatet av intellektuellt undermåliga och handlingsförlamade ministrar och riksdagsledamöter. Men även den bristande respekten för grundlag och allmän lagstiftning som hanteringen av gymnasielagen utgör är ett tecken på deras inkompetens men också respektlöshet för lagarna. Det enda som allt för många vårdar är den egna karriären, för den är allt tillåtit, svek, ljug och tappade ideal.

Sammanfattningsvist kan sägas att yrkespolitikers bristande handlingsförmåga, begåvning, deras avsaknad av erfarenhet om samhälle, deras ringa yrkeskunskap innebär att de som riksdagsmän förlorat kontrollen att leda landet. Eftersom den mognad, som krävs för att klara de uppgifter man ställs inför som riksdags- eller regeringsledamot saknas.

Skillnaden på vilka krav det ställs t ex på en företagsledare vad gäller ledarskap, framförhållning, budgetansvar etc mot vad som ställs på t ex en minister är enorm.

Massinvandringen är Moder Sveas gökunge
Mycket värre katastrofer än dagens bränder kommer snart att inträffa. Kostnaderna för massinvandringen är lågt räknat minst 80 miljarder pr år. Det sas att dessa flera hundratusen skulle rädda välfärden, nu måste välfärden räddas från invandringen.

Normalt kommer flertalet av dagens invandrare i stadigvarande yrkesverksamhet tidigast efter 8 år. Belastningen på vård, skola omsorg kommer att bli än mer enorm. Sanningen – om den vågade uttalas av sjuklöverpolitikerna – är att det blir välfärden som måste rädda dessa flera hundratusen på svenska folkets bekostnad.

Att katastrofen kommer, beror ju på att ingen av regeringarna sedan 2006 har haft någon som helst framförhållning, eller gjort en analys av vad massinvandringen kommer att innebära för välfärden.

När vi nu bevittnar hur regering och sjuklövern struntar i grundlag och allmän lag för att ge 9000 unga män möjlighet att stanna och försörjas, borde varje medborgare inse att kriterierna för att få kandidera till riksdagen och därmed också kunna bli minister kommer att skapa nya katastrofer.

Var finns ”kultur-och samhällseliten”?
Har de utvandrat eller tiger de som muren? Efterlysning önskvärt.

Elit är ofta ett missuppfattat ord. När jag nu efterlyser en elit vars skyldighet det är ta till orda och tala om för de styrande att de är totalt på fel väg kan jag lätt bli missuppfattad.
Därför skall jag ge några namn som får tjäna som förebilder till vad jag menar med elit. De två jag då närmast vill nämna är Anna-Britt Ahlenius och Hans Blix. Deras intellektuella och moraliska kvaliteter kan ingen tvivla på. De kvinnor eller män bland samhällets ”elit” som vad gäller bla annat nämnda egenskaper – känner sig befryndade med dessa två – har ett ansvar och en skyldighet att mot regering och riksdag men även mot medierna markera att dessa är på fel väg och nu måste lyssna på folket för att förhindra en annalkande katastrof.

I tidigare skeden av vår historia har sådana personer ansett det vara deras skyldighet att träda fram även om det kunnat kosta dem de kritiserade maktmänniskornas sympatier.

Islam med sharialag har tagit över förorten
Den värsta katastrofen är på väg och innebär det svenska samhällets upplösning om vi inte agerar. Ett flertal av ”invandrarna” från de muslimska länderna bekänner sig till islam och verkar för att ersätta svensk grundlag med koranen och sharia liksom också att införa islamska seder och levnadsregler. Helt enkelt omvandla det svenska samhället till ett sådant samhälle de kommer ifrån och de som vill försvenskas får allt svårare att assimileras. De utsätts för hat, hot och repressalier och regeringen blundar hårt.

Denna förändring har pågått en längre tid och accelererar mer och mer. Förorternas parallell/klansamhällen styrs i dag efter islamsk lag och inte efter svensk. Muslimska skolor, institutioner etc följer inte svensk skollagstiftning etc utan islams värdegrund formar eleverna. För var dag som går kräver islamska organisationer mer inflytande och en anpassning av Sverige till islamsk värdegrund där sharia och koranen skall vara rättesnöret.

Får detta fortsätta kan vi inte hejda utvecklingen utan islam tar över.

Stoppar vi inte denna process i tid riskerar vi ett inbördeskrig inom en snar framtid om vi vill behålla vår frihet. Detta har ju också ledande politiker i Europa varnat för länge. Endast en regering som med kraft slår fast och ser till att bekännare till islam skall leva och verka efter svensk lagstiftning och värdegrund förmår stoppa utvecklingen mot den annalkande katastrofen. Följer man inte svensk lag och värdegrund skall utvisning ske.

Fundamentalister får fritt fram av politikers tolerans
Utvecklingen mot denna katastrof går snabbt därför att Stefan Löfven och sjuklövern har med sin tolerans för islamsk vidskepelse, primitivism, barbariska seder och kvinnoförnedrande handlingar och attribut i stället för att bekämpa dessa  – givit fundamentalisterna fritt fram. Under de senaste tio åren har våldsbejakande islamism tiofaldigats.”

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

3 tankar kring ”Den svenska regeringens valspråk; ”Vi kan inget göra”.

  1. Sveriges problem är att alltför många svenskar inte ser vart det barkar. Fienden är utstuderat listig och beräknande samt mycket onda människor.

  2. Instämmer i det mesta med undantag för psykologer vilka är ute i ett tveksamt ”vetenskapsfält” Vem känner djupet av en människas själ, frågade sig storpappa Josef Stalin som kom från ingenting och gjorde en storartad politisk karriär.

    1. Tänk om någon med mänsklig insikt i tid hade genomskådat denne mans personlighet, men risken hade då varit stor, att det blivit ett skott i pannan ella Gulag. Läste någonstan, (glömt källan till studien) att politiker och höga chefer var överrepresenterade bland psykopater.

Kommentarer är stängda.