Till socialministern; ”70-åringar belastar inte BUP och föder inte bäbisar!”

Vi är många som reagerar på den hycklande socialministern Annika Strandhäll, en lögnerska som snott sanningens kläder. Men när hennes parti sjunker, då måste allt fetare lögner till, för nu är det vi pensionärer som orsakar sjukvårdskrisen!

Nu har hon också sparkast Ann-Marie Beglers GD för Försäkringskassan, för att hon som en nitisk statstjänsteman fullföljt Strandhälls order om minskade sjuktal (Rapport 27/4). Alla minns väl hur regeringen bröstade sig, när de avskaffade den bortre gränsen i sjukförsäkringen, men vad de inte berättade lika högt om,  var att handläggarna tvingades  göra hårdare bedömningar, en lydnad som syntes i lönekuvertet.
Men när kritiken väller fram, så sparkas en lojal statstjänsteman, som bara följt order.

Inget offer är för stort för att lura väljarna i valbåset. Lögner, förräderi, lagbrott, hets mot pensionärer, trollfabriker, stöd till bedragare mm finns i Löfvens verktygslåda.


I fjol skrev Sten Larnholt specialistläkare inom geriatrik  i GP om fega, röda Göteborgspolitiker,  som skyllde stadens dåliga ekonomi på sina gamla.

”Det är oärligt, fegt, svekfullt och vilseledande att försöka få det att framstå som om det ökande antalet vård- och omsorgsbehövande äldre är orsaken till Göteborgs allt sämre ekonomi.”
Inte ett pip om att det är alla nyanlända som pungslår hela ekonomin, när Strandhäll och hennes gäng vältrat över alla kostnader på kommunerna. Så jag begriper att hon känner varmt stöd av sina ”rövslickare.”

Tino Sanandaj skriver följande på facebook;
 ”Regeringens tack till äldre är att utse de till syndabockar för vårdkrisen: ”Det är inte flyktingmottagandet utan de allt fler äldre som sätter press på den svenska sjukvården. Det slår socialminister Annika Strandhäll (S) fast. – Vi räknar med 300 000 fler 70-plussare till 2025…I stället menar hon att det är den allt äldre befolkningen som pressar vården.”
Naturligtvis har vårdkrisen flera förklaringar, men det är absurt att förneka att hundratusentals nyanlända bidragit till att pressa resurser. Den åldrande befolkningen har varit känt och planerats för sen decennier, det är knappast ett nytt fenomen som överraskat.
Har socialministern inte läst sin egen myndighet om detta? Socialstyrelsen slog fast: ”Det stora antalet asylsökande har varit påfrestande för hälso- och sjukvården. Särskilt utsatta områden är primärvård, tandvård och psykiatri…”Vi ser att behovet av tandvård är stort, liksom mödravård eftersom många gravida asylsökande inte genomgått kontroller och uppsöker vården sent i graviditeten, säger Viktoria Svensson. Belastningen har också ökat inom psykiatrin, 20-30 procent av de asylsökande uppskattas vara drabbade av psykisk ohälsa.”
Flyktinginvandring pressar framförallt vården genom att öka antal patienter. De har också i snitt större vårdbehov i områden som psykvård och mödravård. Socialstyrelsens rapport: ”Mödravården är hårt ansträngd eftersom många asylsökande gravida inte har följts upp före ankomst en till Sverige och i hög utsträckning kommer till mödravården väldigt sent i graviditeten och ofta oanmälda…Barn- och ungdomspsykiatrin är generellt belastad genom fler besök och remisser. Ensamkommande barn har ofta komplexa psykosociala problem och behov av särskilda vård insatser”
Två av de områden med värst vårdkris är ungdomspsykiatrin och mödravård. Tror socialdemokraterna på allvar att det är 70-åringar som belastar ungdomspsykiatrin och föder bäbisar?” Slut citat.

En anslagstavla med 14 olika språk, på en barnavårdscentral i Helsingborg!

Någon 1177.se/oldinsweden behövs inte, för skatten kan ju inte räcka till allt!

Landets väntetider är en skandal som Alexandra Boscanin skriver i GP. Men regeringen bara upprepar att vi har en sjukvård i världsklass, men vad spelar det för roll, när svårt sjuka inte kommer in.  Läs tre av 33.000 skandalexempel. Något måste vara fel, när flera länder i Europa saknar köer, trots skattefinansierad vård.
Redan under min yrkestid med ansvar för en poliomottagning, under mina 10 sista yrkesår, så trängde nyanlända undan många återbesök från gamla svenskfödda poliodrabbade.

Jag upprepar, de hade arbetat hårt under hela sitt liv utan ett enda bidrag. På vanföreanstalten var målet att lära sig ett jobb det centrala, som t.ex telefonist, sömmerska, korgbindare, skomakare kunde många klara sin försörjning.

Men migranter har inte ens behövt lyfta ett finger för att lära sig språket. ”Jag har rätt till tolk” var ett vanligt argument, trots flera SFI kurser med stor frånvaro, från utomnordiska patienter. Hos korrekta har krav varit lika med kränkning. Kraven har de i stället vältrat över på värdlandets befolkning, tack vare sin postmoderna utstrålning.

Nu, plötsligt efter 30 års invandring har poletten trillat ner hos Löfven och kompani, att det nog kan vara bra att lära sig svenska. När arbetsgivare ratar arbetstagare, trots extra betalning utöver hela lönen, måste väl även den mest rabiata socialdemokrat inse att något är fel. Kontroll av resultat och reducering av bidrag, lär nog få vänta och risken med Löfven vid fortsatt styre, så uteblir de nog helt, för sådana åtgärder kan inkräkta på Annie Lööfs medmänsklighet.

Länk till artikeln med socialministerns uttalande i Aftonbladet:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/zLPBoK/strandhall-vardens-problem-beror-inte-pa-flyktingarna

 

2 tankar kring ”Till socialministern; ”70-åringar belastar inte BUP och föder inte bäbisar!”

  1. Från min syster:
    Jag är rädd inför framtiden, tänker på mina barnbarn. Var kommer Sverige att hamna, försvinna i det mångkulturella med allt som generationer slitet ihop?

  2. Oförskämt att skylla på oss gamla. Hon borde få en uppläxning vet hut. Här har man arbetat i landet i 47år. Det finns inte tillräckliga ord för våra politiker i regeringen. Fy sjutton.

Kommentarer är stängda.