Sexuella trakasserier och nätcensur

Statsministern i olämpligt sällskap
En kommentar från sociala medier.
”Löfven poserar återigen med en trolig våldtäktsman. När ska det ta slut?”
Under de senaste åren har statsministern glatt poserat tillsammans med en somalier i Katrineholm, som våldtagit en gammal kvinna, med afghanen som dömdes för sexuella övergrepp på ett konfirmationsläger och med den våldtäktsmisstänkte journalisten på Aftonbladet.
Nu måste statsministern få hjälp med att kontrollera, att han framöver inte poserar i dåligt sällskap.

Sexuella trakasserier
Nu börjar det bli känsligt för ledaren av en feministisk regering, när t.o.m. Camilla Läckberg meddelar på Instagram, att huvudstadens kändiselit, som är i svängen, sedan många år har känt till denne mans sexuella trakasserier. Men kvällspressen har mörkat. Extra känsligt blir det, när det är en av Aftonbladets gullgossar som är måltavla. Nu tvingas Aftonbladet att starta ett ”personalärende” efter initialt försvar mot den anklagade. En kändis och programledare på TV4 är också i hetluften (Nyheter TV4 19/10).

Dubbelmoralen hos Aftonbladet är stor.. Egna medarbetare skall skyddas och utsatta kvinnor hotas med förtal, men när motståndare bär sig illa åt, är principer för publicering av uppgifter mycket skrala.

Nätkampanjen #metoo
Nu tar många kvinnor bladet från munnen och vittnar i nätkampanjen #metoo om sexuella trakasserier och övergrepp. När t.o.m. utrikesminister Margot Wallström berättar om att hon utsatts för sexuellt trakasseri under ett EU möte, så kan frågan inte lika lätt avfärdas, som när gärningsmannen har utomeuropeiskt ursprung (Rapport 18/10).

Målgruppen för sista veckans anklagelser om sexuella trakasserier är främst vita män, borde inte kvinnor också passa på att anmäla män med annan etnicitet?

Eftersom överrepresentationen var stor från utomeuropeiska män beträffande våldtäkter, för flera år sedan enligt BRÅ. Tyvärr verkar viljan vara låg hos Morgan Johansson att få ökad kunskap om förövares hemvist, för BRÅ får inget sådant uppdrag.

Nätcensur 
Samtidigt, som nätets spridningsradie ökar, varnas det för att ”Delningar kan vara förtal” även om uppgiften är sann (Östgöta Correspondenten 18/10).

Jag ser påtaglig risk för vingklippt yttrandefrihet, när även sanning kan betecknas som förtal.

EU kommissionen hotar Facebook, You Tube och Twitter med stora bötesbelopp om de inte rensar bort ”hat” och ”rasism” inom 24 timmar på sina medieplattformar.

Frågan är bara vem som definierar vad som är hat och rasism?

I dag tycker jag att avsändaren får mer uppmärksamhet, än det som skrivs. Svennehat verkar vara acceptabelt, men absolut inte blattehat.

Förtal och hets mot folkgrupp är begrepp, som ofta missbrukas av makteliten för att tysta kritiken.

Både författaren Katarina Janouch och journalisten Ingrid Carlqvist har periodvist blivit avstängda på Facebook. Deras invandringskritik är gemensam nämnare.

Urholkad yttrandefrihet
Misstanke finns att det är journalister med bakgrund i kulturmarxism, som frenetiskt granskar sociala medier och anmäler det som stör tolkningen av värdegrunden.

Definitionen av förtal och hets mot folkgrupp tycks bli allt vidare, vilket gör att hela yttrandefriheten är i fara. Faran är att fakta- baserade uppgifter och statistik också åker dit.

Min önskan är att dessa nitiska journalister också kunde granska aktivisterna under #jag är här och invandrarföreningen Ung i Sverige, så kallade nättroll finns även hos vänstern.

Svenska Kyrkan, Amnesti, Röda Korset, Rädda Barnen och kändiseliten borde också granska sitt eget handlande innan de slänger den första stenen. Att få visa sig god verkar vara högsta prioritet och då finns ingen lyhördhet för andras erfarenheter.

Rädsla 
Vid köksbordet uttrycker många medborgare rädsla för ökat åsiktsförtryck med övervakning som i gamla DDR. Orsaken är oftast, att offentligt kritisera makthavarnas migrationspolitik. Partiledningarna utesluter medlemmar med avvikande åsikter på löpande band. Kvar blir en samling Ja-sägare utan folklig förankring med en ledning, som navigerar i mörker.

Rädslor kan skapa förödande angivarkultur och då är landet illa ute.

3 tankar kring ”Sexuella trakasserier och nätcensur

  1. Bra Staffan, ja så det inte blir 2010 juni och nov. Mångkultur skrevs in i grundlagen före och efter valet i sep, Då fick moderaterna hjälp av Peter Eriksson i Mp. Sverige krymper oroväckande. Som nu, sker dom stora sakerna i mörkret. Politiska förslag är polis i stökiga skolor och militär i invandrarområden. Sverige har aldrig varit så tryggt säker Jerzy S. Vid Brå,

  2. Betr. nätcensur. Regeringen har lagt en lagrådsremiss i juni-17 – ”Ändrade mediegrundlagar”.
    Huvudsakliga innehåll: citat ”I lagrådsremissen föreslås språkliga o redaktionella ändringar i tryckfrihetsförordningen i syfta att underlätta förståelsen och tillämpningen
    av dessa grundlagar”
    ”I lagrådsremissen föreslås vidare ändringar i vissa bestämmelser i tryckfrihetsförodningen o yttrandefrihetsgrundlagen som reglerar grundlagsskyddet för publiceringar på internet.
    ”det föreslås vidare att det ska bli möjligt att i lag föreskriva om förbud mot offentliggörande av särskilt integritetskänsliga personuppgifter om de är tillgängliga på ett sätt som innebär särskilda rikser för intrång i enskilda personliga integritet”.
    – ”Slutligen förslås vissa följdändringar i lagen med förskrifter på tryckfrihetesförodn.
    och yttrandefrihetsgrundlagens områden”
    ”Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2019.”

    Skall förhoppningsvis enligt regeringen då röstas igenom före riksdagsvalet och sedan efter valet enligt regelboken.

    Här gäller det att vi är observanta – att journalisterna gör sitt jobb så det inte blir som 2010 då en grundlagsomskrivning skedde i nov-10 med flera oönskade skrivningar efter i stort sett medietystnad o med 329/20 röster.
    Valåret har börjat – politikerna ska inte komma undan denna gång.

Kommentarer är stängda.