Medborgare förvandlas till ”integrationspolitiska trappsteg”

”Låt oss slippa den totala integrationen” skriver Per Gudmundsson i Svd.se den 11/10 med anledning av den nyinrättade myndigheten, som jag skrev om i går ”Delegationen mot segregation.”

Det är alltid lika skönt, när en etablerad ledarskribent fattar pennan och skriver, precis som det är.
https://www.svd.se/lat-oss-slippa-den-totala-integrationen

Gudmundsson skriver om hur regeringen i sin desperation förvandlar sina medborgare till ”integrationspolitiska instrument”.

Kvalitetssäkring trängs ut av desperata integrationsförsök
Skolbarn, gamla och vårdsökande förvandlas till trappsteg för integrationen. Kvalitetssäkring får stryka på foten. Kompetens för yrkesutövningen är inte längre så viktigt, när det gäller att trycka ut nya som gamla invandrare i yrkeslivet.

Vad gör inte Ylva Johansson för att frisera den trista arbetslöshetsstatistiken för invandrare?

Broschyr om hänsyn till muslimska patienter
 IVO får ökade anmälningar om att patienter inte blir förstådda av utländska läkare, som får arbeta trots stora brister i svenska språket.

Förståelsen är däremot stor att utlandsfödda gamla får skräddarsydd personal, som har kunskap om deras kultur, matvanor och traditioner.

Värdlandets medborgare är det inte så noga med, de skall hålla tyst och betala.    

Samma gäller på sjukhusen, där kunskap  om muslimers krav finns i nytryckt broschyr ”Din muslimska patientinformation till dig som vårdar patienter med islamisk tro”, som Nya Tider skrev om under v. 40.

Gränslös hänsyn
Hänsyn skall tas till att hela släkten vill tränga sig in, när en i familjen ligger i en sjukhussäng. Att svårt, sjuka medpatienter blir störda och utsätts för risker finns inte i författarnas värld. Önskemål om enbart kvinnlig personal anses vara rättmätigt krav.

Anpassning av besökstider skall ske, när det passar muslimer, fredagar är ingen bra dag, för då råder en speciell gudstjänstdag. Bönerum med mattor är en självklarhet och att hänsyn måste tas till dagens bönetider.

Speciella barnmorskor skall utbildas, medan svenska gravida kvinnor undervisas i att föda i taxibilar. Det värsta är att denna 40-sidiga kravbroschyr har Du och jag tvingats betala med skattepengar, för utgivare är ”Myndigheten för stöd till trossamfund.”

Jag misstänker att myndighetens direktör Åke Göransson kan få en klapp i ryggen av statsministern och vem vet kanske en ännu bättre tjänst framöver. Så någon broschyr om din kristna, svenskfödda patient, får nog aldrig se dagens ljus.

Per Gudmundsson skriver om att Sverige är världens mest inkluderande samhälle. ”….Det av EU finansierade Migrant Integration Policy Index (MIPEX) väger samman 167 indikatorer för att ranka den utvecklade världens integrationspolitiska ansträngningar. Sverige ligger i topp…..”

Ensidig belysning
Men vad hjälper det, när politikerna bara jobbar med en sida av problemen, där svenskar skall anpassa sig ner till utplåning, allt annat är främlingsfientligt.

Att vända på sidan och se destruktiva inslag inom islam, som hederskultur, ingiften, patriarkat, sharialag, kalifat, tystnadskultur och klan väldes utbredning i förorten verkar vara helt förbjudet.

PG avslutar artikeln med att ”…anledningen till att segregation ändå är ett gigantiskt problem är att Sverige under ett par decennier överskridit sin integrationspotential. Ett samhälle kan inte absorbera hur många som helst, hur fort som helst.”

Klart som korvspad för alla utom för regeringen och Peter Wolodarski på DN.

OBS! Tidigare godkända kommentatorer, kan efter datorrengöring få svårt att få nya kommentarer att fastna. Skicka dem då direkt till min e-post, som flertalet av ER har, så lägger jag in dem. Man måste registrera sig på nytt med namn och mejladr (endast signaturen syns på bloggen) Bara två länkar accepteras, eftersom spam ofta har fler. Beklagar problemet, hoppas få hjälp av närstående framöver. Mvh! Harriet.

2 tankar kring ”Medborgare förvandlas till ”integrationspolitiska trappsteg”

  1. Det faktum att vi är sämst i integrationsarbetet inom EU har nu lett till denna nya myndighet. Funderar många gånger över att vi beskrivs som otroligt inkluderande och
    toleranta men kan det vara så att det innerst inne finns ett motstånd trots allt mot mångkultur och islamisering men som av feghet inte kommer fram när det gäller utan som det heter ibland ”svensken knyter näven i fickan” eller ”köksbordssamtal” – det är i så fall väldigt olyckligt – åren har rullat på – samhället förändras i snabb takt men vi säger inte ifrån.
    Politikerna har varit skickliga med diskrimineringsreglerna kan var en faktor – PK-samhället och risken för någon form av uteslutning.
    Är själv inte intresserad av integration.

    1. Har någon läsare kännedom om någon med utomnordisk etnicitet blivit dömd för hets, hat, förtal mot folkgrupp eller för uppmaning till våld?
      Svavelosande imam predikningar? Nedsättande tillmälen om Svenne hora, svenskar etc?
      Det skall bli intressant att se vilka symboler, flaggor, märken som kommer att förbjudas för att de signalerar hets mot folkgrupp?

Kommentarer är stängda.