Integration dömd att misslyckas

Här återkommer Jan Ivarsson, politiskt obunden, med en gästkrönika, som handlar om grundorsaken till misslyckad integration. Assimilering har övergivits för länge sedan av vänsterliberala politiker. Invandrares livsstil och religion utgör hinder, men att få regeringen att erkänna detta är en omöjlighet i deras mångkulturella fantasier.……………………………………………………………………………………………………..

”Förbättrad integration??
Centerpartisterna Fredrik Christensson, Ulrika Carlsson och Annika Qarlsson skrev i Lysekilsposten om vikten av förbättrad integration. Det ställer de flesta svenskar upp på, men vi har för länge sedan passerat landets förmåga.

Det är bra att politiker påtalar problem som migrationspolitiken orsakat landet. Den har lett till kollapser på flera samhällsområden. Vi ser konsekvenserna på gatorna, i rättsväsendet, i skolan, i vården och i bostadsbristen.

– Men trots bra förutsättningar ser vi ökad klyvning i samhället, skrev centerpartisterna.

Så är det och vad beror det på?

Orsaker
Svaret är att landet tagit in folk från världens minst utvecklade delar som inte har västerländsk värdegrund. Det tar generationer att ändra på det. Förmodligen går det aldrig. Därför misslyckas politiken och utanförskap, arbetslöshet och brottslighet tilltar. Därför kommer BNP per capita sjunka och med det landets välstånd.

En del invandrare vill inte att deras barn skall gå i skola och bibringas västliga kunskaper och värdegrund. Därför är det naivt tro att alla kan integreras. Svenskarna har skapat en kollaps i det politiska tankegodset. Det visas bl. a. av att ett parti som samlar en femtedel av väljarna kallas extremt av övriga partier, de flesta mindre.

Olika livsval
Folk i alla länder bör få leva som de vill men också ta konsekvenserna av sin livsstil. De får välja mellan västerländsk livsstil eller lita till värderingarna i landet de lämnat och då bör de stanna där. De måste välja mellan utbildning i vetenskap och teknik eller sätta sin lit till sin religiösa övertygelse. Alltför många klarar inte den omställningen.

Det är inte svenskarnas skyldighet att lyfta andras låga levnadsnivå som följd av deras valda livsstil. Vi kan bidra med information hur de bör ändra sin värdegrund i sina länder, om de vill lyssna.

Politiker bör fråga sig varför vissa länder har konflikter och låg utbildning.

Det beror på deras värdegrund som de senaste årtionden, som nu har införts här. Västländer saknar resurser att klara sådan integration som måste omfatta flera steg med information och utbildning. Hinder är nysvenskarnas religiösa uppfattning. Den är i de flesta fall är omöjlig att förändra. Därför kommer vi inte lyckas. Därför kommer problemen i Sverige och andra västländer att öka.”

…………………………………………………………….

”Det svenska tillståndet” i Rapport
Detta inlägg borde migrationsminister Helene Fritzon ha läst, innan hon morskade upp sig och ställde in ett planerat möte med sin norska kollega Sylvi Listhaug och påstod att no go zoner var överdrift och förtal, då förstår vi hur avlägsen regeringen är från det som händer i Sverige.

När finansborgarrådet Karin Wanngård (s) pratade i Rapport om Rinkebys ”livskraft och energi,” blev jag helt stum. Om det syftade på knarkhandel och kriminalitet så hade det varit korrekt. Nej, nu strålade solen över Rinkeby och en invandrare fick ge eldunderstöd genom att muttra att det skjuts minsann överallt och bränns bilar. Att ”Det svenska tillståndet” är utan räddning, förstod jag,  när denna ettriga sossekvinna ansåg att det norska statsrådet skulle be stockholmarna om ursäkt för att hon sagt sanningen om tillståndet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/wanngard

Paradoxen blev stor från regeringens förnekelsedamer, efter de tre följande inslagen.

-Först ett inslag om hur kriminella invandrare terroriserar sjukvårdspersonal, så nu planeras ”Gated hospital,” att kriminella lever rövare beror bara på arbetslöshet och utanförskap, den gamla vanliga visan.

-Sedan följde information om att miljonerna till Brottsförebyggande centrum mot extremism i Göteborg har kastats i sjön, för ingen liten extremist hade avviket från denna mörka bana, vilket Uppdrag Granskning fördjupar sig i, i kväll.

-Till sist belystes ett grymt hedersmord i Falun från 2002, där en far slogs ihjäl för han inte hade mördat sina döttrar för brott mot hedern.

Om man tror att all denna djävulskap bara beror på utanförskap, då är man svårt kognitivt skadad. Kanske ett dygn på hårt drabbade akutkliniker skulle få det att klarna?

Björn Olanders: 320 MILJARDER KR FÖR INVANDRING I BUDGET 2017 !!

http://svenskadissidenter.se/bjorn-olanders-320-miljarder-kr-for-invandring-i-budget-2017/

Medan vi pensionärer får glädja oss åt påökning med 6,66 kr/dag först nästa år, för nu behövs mer projektmedel till integrationen med mer verkningslösa åtgärder. Sveriges medborgare, vakna ”för problemen i Sverige och västländer kommer att öka.”