Anna Kinberg Batra går, utan tydliga spår

Äntligen klarspråk
Äntligen förstod jag vad hon ville efter 8 min i sitt avskedstal, att avgå.

Så tydlig och rak skulle hon ha varit när det gäller försvaret, för eller emot Nato, fri invandring eller stängda gränser, där jag aldrig fick kläm på vad moderaterna ville.

Att enbart skylla på att hon och partledningen gläntade på dörren till SD, är att göra det lätt för sig. Jag tror DÖ överenskommelsen var den första spiken i kistan, som följts av flera, för att opponera har inte varit deras starka sida.

Alliansen spretar åt olika håll, främst i migrationspolitiken, resultatet är att de blivit regeringsunderlag åt en nöjd statsminister. Han backar två steg, för att få sympati och får oppositionen att framstå som oansvarig, när de ställer rättmätiga misstroendeförklaringar.  Han har redan deklarerat att han skall vara statsminister även om alliansen blir störst nästa år, att få deltaga med världens stora i Bryssel och New York ger beroende, som är svårbotat.

Behövs moderaterna?
Nu funderar jag likadant som en vän skrev, behövs moderaterna?
De radikala med Hanif Bali i spetsen kan väl gå över till SD, de mest liberala till Lööf och Björklund, tyvärr lär det vara få som prioriterar KD.

Munkavle på Åkesson
Jimmie Åkesson fick inte säga ett pip, för i Rapport och Aktuellt i går, fick bara de renläriga öppna munnen och tala om hur illa de tyckte om detta parti.  Partledarna talade om hur de gemensamt nu skulle dra igen dörren.

Varför skall väljarna till Sveriges numera andra största parti ständigt nonchaleras?

Renlärigt strutsbeteende
Det känns som att dessa renläriga aldrig läser artiklar i lokala medier och på nätet, om hur det står till i landet. Tror de att massmigrationens negativa konsekvenser kommer från mars?

Under veckan krävdes polisbevakning, när invandrarflickor spelar fotboll, så de inte får en sten i skallen av protesterande ynglingar, som aldrig får tas i örat. I Hässleholms kommun köper man in burkinis åt muslimska småflickor. Det skall betraktas som ett idrottsredskap säger de glatt, precis som Magdalena Andersson först klämde ur sig på nätet, att sjal kan betraktas som hatt. Att jämna vägen till fortsatt kvinnoförtryck i skydd av respekt för deras kultur, verkar vara ett mål i vår feministiska regering, som fortplantat sig ner i organisationen.

Arbetsförmedlingen struntar i läkarintyg, när det gäller underlag för handledning/lönebidrag, miljoner utbetalas glatt till höger och vänster, vilket också sker till hemresor från socialkontoren till landet de flytt ifrån. Då sover migrationsverket, men verket brukar kvickna till när det gäller utvisning av skattebetalande och välintegrerade invandrare för något litet fel, medan domstolarna ömmar för våldtäktsmän, som slipper åka ut.

Ensamkommande får stort stöd för att slippa utvisning, en familj som under en tid tog hand om tre, kunde glatt kvittera ut 690 000 kr i arvode, så visst stämmer det om berikning.

Oegentligheter blir rättigheter
Men allt detta verkar nu vara normaliserat, oegentligheter blir rättigheter. Men SD:s olycksaliga nazistiska rötter talas det om varje dag, som om det skall ursäkta all invandringsrealterad galenskap.

Veronica Palm, nu chef på Röda Korset, twittrade om att nästa partiledare blir säkert en medelålders vit man, men fick svar på tal av Tove Lifvendahl på SvD, som svarade ”Du menar en sån som Socialdemokraterna har?”

 

5 reaktioner på ”Anna Kinberg Batra går, utan tydliga spår

 1. Helt rätt , bara de renläriga får komma till tals i TV. Se på tyckarsofforna med representater för små partier men utan ett av landets största.

  Visst skulle Batra behövt vara lika tydlig om var partiet står. Ett problem är att få tillfälle framträda. Det behövdes en avgång för att få tid i rutan, men Batra har rimligen haft möjlighet att komma fram i pressen. Det har hon missat i viktiga frågor. Ett skäl är förstås frågan som splittrar hela västvärlden – invandringspolitiken. Den kommer utgöra problem att finna en ersättare.

 2. Hur kommer moderaternas nya partiledare att agera, vad vill moderaterna i migrationsfrågan. Kommer man att slå in på samma linje som C och L, d.v.s. vägra att prata med SD. Kommer KD vara kvar i riksdagen efter valet 2018.
  Hur kommer det att bli med den 3-åriga överenskommelsen om skärpta krav inom migrationen, kommer den förlängas eller återgå till det som gällde innan.
  Kommer regeringen vika ner sig för demonstranterna på medborgarplatsen, och därmed skicka signaler att det är fritt fram till livstids försörjning för de som kan ta sig hit.
  Prognoserna från SCB och migrationsverket visar på ca 500.000 nya uppehållstillstånd
  de kommande 4 – 5 åren. Hur ska samhället klara detta. Arbetsbrist, bostadsbrist, kris inom skola vård och omsorg. Infrastrukturen klarar inte denna snabba befolkningsökning.

  1. Hur kommer det att gå för M? Tja hur gick det när arbetshästen Alf Svensson lämnade sitt kära KD? Resan på det sluttande planet började ju ganska snart men alf räddade sig ju över till ett fett ”pastorat” inom EU. Gud vet att skydda de sina kanske man kan skriva. Men de efterkommande har det väl lite svårare och det tycks inte som om Gud föder höken i alla lägen. Samtidigt minns jag förre centerpartistledaren Gunnar Hedlunds varningsord: Man skall inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.(vad han nu kan ha menat med detta??)

  2. Ja det är fullkomligt obegripligt att sjuklövern inte inser konsekvenserna av sin invandringspolitik. Har PK viruset den effekten att det påverkar det sunda förnuftet, förmågan att tänka rationellt , att förstå orsak och verkan.

   Sedan läser man att många moderater förordar en partiledare som inte vill samarbeta med SD, någon t.o.m. förordar en hen som är pro(MP)

   Konsekvenserna av ett sådant val blir att Löfven troligen sitter kvar i orubbat bo efter 2018. Arma Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *