Tankar om forna miljöpartiet

Reflektioner om forna miljöpartiet kom från en mejl vän. Miljöpartiet, som Birger Schlaug var med och bildade, hade mer likhet med den gamla högern, än med vänstern. Skillnad råder mellan människors och kapitalets frihet. När kapitalets saknar tyglar, som i dag, då raseras det goda samhället. En ny tankefigur om samhället lanseras och jämförs med Rudolf Steiners tankar om ”Det tregrenade samhället”

…………………………………………………………………………………………………….

 ”Birger Schlaug är exempel på en grön strömning, som verkar ha mer gemensamt med klassisk konservatism (där Försiktighetsprincipen är ledstjärnan), än med vänstern.

Det var Schlaug som på sin blogg berättade att vårt första miljöparti var gamla Högern. Den tog f.ö initiativet till bildandet av Naturskyddsföreningen.

Därför känns det så fel, när vissa buntar ihop kärnkraftsmotståndarna med tokvänstern, eller hånar dem som varnar för den av människans framfart delvis betingade klimatförändringen. Klassisk konservatism står inte emot den gröna strömning, vilken ogillar globalismen. Birger talar också om, att frihet för människor är en sak, och frihet för kapital är en annan. När kapitalet släpps helt fritt kan det rasera det goda samhället.

För egen del har jag instiftat en tankefigur: ”Kryddburksmodellen”. Frankrikes flagga bär Franska revolutionens färger: Blått för Frihet. Vitt för Jämlikhet. Rött för Solidaritet (förr Broderskap). Rätt dosering av varje krydda ger en härlig soppa!

Jämför även med Rudolf Steiners tankar om Det Tregrenade Samhället. Hittills har jag inte sett något teoretiskt system som slår Tregreningen.

Men Steiner sa: ”Tro inte på vad jag säger, utan pröva det istället!”. Han såg sina förslag blott som skisser. I Järna sägs antroposoferna ha provkört ”Tregreningen” i de företag de driver. Utfallet vet jag inte så mycket om. Men jag förstår att alla idéer är beroende av moralen hos dem som ska förvalta”.

—————————————————————————————————

Vad finns kvar av forna miljöpartiet i dag? 

Att makt korrumperar vet alla, men miljöpartiets muslimkramande och svek mot sina ideal är svårslaget. Forna miljöpartister måste ha magknip varenda dag.

Lästips!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner

 

 

 

 

En tanke kring ”Tankar om forna miljöpartiet

  1. En stor stor önskan , förhoppning att MP är ute ur riksdagen om ca 13 månader.
    Detta islamvänliga parti ska inte tillåtas ha någon som helst inverkan på vårt samhälle.

Kommentarer är stängda.