Uppkopplade unga och bortkopplade gamla

Ett meil från min syster:
” Nu med adrenalinet på topp har jag äntligen lyckas med tågbiljetter till augustipåhälsning ner till Dig och åker hem veckan efter.

De billigaste biljetterna fanns då och det behövs nu när extra inkomsten är slut och bara den skrala pensionen återstår, när jag inte orkar jobba längre. Tur att lite rom fanns kvar från Cuba resan att stärka sig med, innan jag satte mej framför den bråkiga datorn för biljettbokning.

Dessutom kan jag inte betala med Swisch, inte med qrkod, faktura lät tryggt och bra tyckte jag tills datorn ville ha ett mobilt bank id, men då lade hjärnkontoret av.

Jag förstår Dig precis att Du vill ha en trygg pappersbiljett till Din utflykt nu med äldsta dottern, som bjuder på hotell. Din gamla pensionärsmobil brukar du ju aldrig hitta och den är lika opålitlig som min padda, för att inte tala om SJ och dess underleverantörer.

Ja, tänk att det ska vara så himla svårt att få en pappersbiljett från en levande människa. Jag har biljetter på ipaden, men den vill jag inte ha med och om systemet hakar upp sig eller jag trycker fel så står jag utan betald biljett! 

Och Du som inte hör ett smack i en bullrig vagn, trots nya hörapparater, får då bara le mot en irriterad konduktör, som snabbt vill vidare till resenärer som kan vifta med mobilen.  Den bravaden, med att le, gick nog hem när vi var 17 år, men efter 70 är utdelningen mycket skral. 

Tänk, förr när vi åkte tåg, då kom en trygg konduktör med statens skärmmössa på huvudet. Han klippte ett hål i den lilla behändiga biljetten och upprepade proceduren på vägen hem.

Nu är det bara att hoppas att gratisåkande terrorister, håller sig borta och att rälsen och växlarna är hela!”

Tusan att jämt behöva lära sig nytt för att klara livhanken!
 Ha förbarmande över oss 40-talister, alla är inte dataproffs, att vi kan tyska prepositioner och Jakobs 12 söner, som ett rinnande vatten hjälper inte ett skvatt……

Ps. När min syster hälsade på i våras, så stannade snabbtåget vid en liten mjölkpall, ut åkte en manlig resenär av utomnordiskt ursprung. Han vägrade betala biljett, krånglade med den unga tågvärden och låste in sig på toaletten. Men hon visade ingen pardon, fick tåget att stanna och ut åkte gratispassageraren. Men en tid senare blev en man svårt knivhuggen i magen, när han försökte hjälpa en annan tågvärd som stod inför samma problem. Snabb ambulansfärd till sjukhus följde. Är det någon som vet hur det gick? För MSM media har varit mycket återhållsam med denna händelse. Tänk om det varit en svensk högerextremist? Då hade vi blivit grundligt informerade i samtliga medier. Ds.

2 tankar kring ”Uppkopplade unga och bortkopplade gamla

  1. Runt hörnet väntar robotar och AI – Artificiell Intelligens -Otäckt! Förarlösa bilar –
    5G -teknik med ännu farligare mikrovåg/strålning än dagens 3-4 G – ev. kontantlöst samhälle- med totalkontroll över medborgaren.
    Lägg därtill islamiseringen !
    Låter det som bakåtsträvande tankar ?

  2. Hoppas systerns resa går bra och att ingen terrorist eller liknande är med på tåget.
    Jag vet inte heller vad som hände med mannen som drog kniv och högg den medpassagerare som försökte stötta konduktören. Ett säkert tips är att han släpptes ganska snart och att utvisning aldrig var ett alternativ.
    Flera våldtäktsmän går lösa i Östersund. Läste en krönika av Ulf Larsson idag på ”Det Goda Samhället” om hur media behandlar polisens efterlysning. Uppgifterna som polisen lämnat blir naturligtvis kraftigt beskurna i MSM så att inte allmänheten ska få någon information som kan skada bilden av ”nyanlända” eller ”gynna SD” som det heter. Man blir så trött !
    Man kan utgå från att ett allmängiltigt otydligt signalement i MSM innebär utländsk gärningsman.

Kommentarer är stängda.