Flyktingar kan förlora valfrihet och vänstern sin humanitet

Nytt flyktingförslag

Det skall bli spännande att se om EU:s förslag om att flyktingar inte själva får välja det land, som de helst vill komma till kan genomföras.

Dvs. Sverige och Tyskland, där chansen att få stanna är högst, liksom bidragen och där skyldighet till anpassning är lägst.

Länder med yttre gränser skall ansvara för identifiering och sedan skall en central fördelning ske, till alla 28 av unionens länder efter storlek och ekonomi.

Det är Cecilia Wikström (L) som håller parlamentets trådar i denna känsliga fråga.

Kanske blir premiärminister Orban i Ungern tillsamman med andra länder i öst och våra goda vänsterliberaler lika upprörda?

Böter på 250.000 tusen för varje flykting som avvisas, skall vara piska för medgörlighet.

Regeringen motarbetar lagen

Här hemma krånglar regeringen på, så att så många som möjligt skall få stanna.

Ett ensamkommande ”barn” kan bara sitta av tiden på gymnasiet, så är PUT klart, för Morgan Johansson tror att de har goda möjligheter till jobb.

Kanske studier är något för det ensamkommande barnet på 45 år som begick en grym våldtäkt på en pojke < 15 år på ett flyktingboende, efter avtjänat straff?

Enkla jobb, kanske finns de i Rosenbad? 

Enkla jobb är nu regeringens paradgren, Ylva Johansson gjorde min bror tvärförbannad, när hon kläckte ur sig att bilmekaniker var ett enkelt jobb. 

Ilskan från både fack och arbetsgivare gjorde att arbetsmarknadsverket fick gå in och förklara (bortförklara) vad ministern egentligen sagt.

Nu är också undersköterskorna lika arga, med att deras jobb tappar status tack vare ministrars nedvärdering (Agenda 5/3).

Socialdemokraterna vet inte riktigt vad de vill och då är det svårt att förklara  färdriktning och mål för oss andra.

Detta faktum illustrerade deras partisekreterare Lena Rådström Baastad tydligt i EKOT:s lördagsintevju, som återgavs med mycket ironi i en ledare i Blekinge Läns Tidning.

En liten tröst är David Eberharts krönika i GP där han skiljer på rättvisa och välvilja. Det kravlösa samhället ger han inte mycket för.

Vi som protesterat under många år vet vad det leder till; samhällserodering.

Samhällskontraktet skulle regeringen aldrig få riva mitt i tu, om de fått deltaga i  Lyxfällan.

Kanske lite svensk natur kan säljas ut på loppis, men deras godhetsberoende är utan bot, om inte EU drar undan mattan för detta missbruk och återfall bestraffas.

En tanke kring ”Flyktingar kan förlora valfrihet och vänstern sin humanitet

  1. Idag har Sverige ”pliktat” sig för 3766 asylsökande från Grekland o Italien , främst syrier o eritrianer – detta i det s.k. omfördelningsprojektet inom EU.
    Mottagandet ska ske över sommaren i år med 250 i veckan som ska flygas hit —-
    alltså inga sjöresor .

Kommentarer är stängda.